Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Живущие за счет других постоянно становятся слабее и несчастнее"
Финансы

 


Обзор рынка
УКБС - президенту: граждане вправе самостоятельно выбирать банк
04.11.16

Асоціація «Український Кредитно-Банківський Союз» звернулась до Президента України за захистом конституційного права громадян України на вільний вибір банку для отримання пенсії, грошової допомоги або зарплати, що порушене внаслідок прийняття Постанови КМУ № 662 від 22.09.2016 р.

Постановою № 662 Уряд визначив нові критерії для відбору банки для соцвиплат. Зокрема, до виплат пенсій, грошової допомоги та зарплати працівникам бюджетних установ КМУ допускатиме лише великі банки з активами від 1% активів банківської системи, дочірні банки іноземних банківських груп з міжнародним
материалы в тему:
рейтингом інвестиційного класу, а також державні банки. Переселенців КМУ взагалі позбавив права вибору і зобов’язав отримувати належні їм соцвиплати лише через один держбанк.

УКБС зазначає, що критерій великих розмірів активів не убезпечує громадян від втрати власних коштів, оскільки не є об’єктивним показником надійності та стабільності банку (Надра, Дельта), так само як і наявність міжнародного рейтингу інвесткласу (Lehman Brothers). Визначати банк слід за об’єктивними показниками його надійності і стабільності, як передбачено системою рейтингування CAMELS, та за показниками власних досягнень банку на ринку.

Постанова № 662 штучно усуває більшість банків України, що мають ліцензію НБУ на обслуговування фізосіб, багаторічний досвід та розвинену інфраструктуру для надання якісних послуг, від обслуговування коштів своїх клієнтів - пенсіонерів, отримувачів соцдопомоги, працівників бюджетної сфери.

Одночасно критерії КМУ надали право на обслуговування соцвиплат банкам, які взагалі не мають ні відділень, ні банкоматів (CITI, ING).

Під виглядом турботи про населення, яке, на думку чиновників, «не в достатній мірі фінансово обізнані для самостійного вибору фінансово-стабільної банківської установи», Уряд також скасував обов‘язок керівництва бюджетних установ і держпідприємств підписувати договори на обслуговування зарплатних проектів мінімум з 3-ма банками з переліку уповноважених. Таким чином, громадяни стають заручниками адмінутисків і корупційних домовленостей керівництва. При цьому, чиновники не несуть відповідальності за порушення конституційних прав громадян та за ризики втрати населенням коштів в уповноважених владою банках.

«Питання зачіпає права широких верств населення України, але Постанова № 662 з’явилась без оприлюднення й обговорення з громадськістю та навіть без урахування зауважень юридичних структур КМУ та АМКУ, – зазначає Генеральний директор Асоціації «Український Кредитно-Банківський Союз» Галина Оліфер. – Для скасування антиконституційних і антиконкурентних норм Постанови і забезпечення прозорого недискримінаційного відбору банків для соцвиплат, УКБС звернувся до Президента з проханням спрямувати діяльність КМУ на забезпечення інтересів українського народу».


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.