Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
В шаге от доверия. Что изменится для клиентов на рынке страховых услуг

Если для европейцев страховать свое имущество, жизнь или здоровье так же естественно, как дышать, то в Украине ситуация другая. Доверять страховщикам граждане все еще не спешат, выбирая из всего разнообразия страховых услуг преимущественно медицинское или автострахование. Новый закон о страховании коренным образом меняет рынок страховых услуг. Какие перспективы он открывает для потребителей и станут ли украинцы больше доверять страховщикам?

Ольга Шумик: директор Департамента методологии регулирования деятельности небанковских финансовых учреждений НБУ
Правило успеха
"Победители покупают себе время за деньги, деньги можно заработать, время теряется навсегда"
Страхование

 


Обзор рынка страхования
В Украине продолжается работа над введением страхования как альтернативы госнадзору в сфере пожарной безопасности
21.10.16

20 жовтня 2016 року в Державній службі України з надзвичайних ситуацій відбулось засідання робочої групи із запровадження страхування як альтернативи плановим заходам державного нагляду (контролю) у сфері пожежної безпеки для суб’єктів господарювання з середнім та незначним ступенями ризику від впровадження господарської діяльності. Лігу страхових організацій України на засіданні представила Романа Навальківська, директор департаменту страхового права та методології ЛСОУ.

материалы в тему:
Про напрацювання в частині підготовки проекту типового договору добровільного страхування суб’єктів господарювання за шкоду, яка може бути заподіяна третім особам пожежами та аваріями, учасникам засідання розповіли Член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг Олександр Залєтов та Директор департаменту страхового права та методології Ліги страхових організацій України Романа Навальківська. Також учасники заслухали помічника міністра внутрішніх справ, представників Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України, членів робочої групи: страхових компаній, громадських організацій.

Учасники також опрацювали Порівняльну таблицю до проекту Постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 29 лютого 2012 р. №306».

Проектом пропонується доповнити документ нормою, згідно якої «суб’єкти господарювання із середнім та незначним ступенем ризику, які мають діючий договір страхування цивільної відповідальності суб’єктів господарювання за шкоду, яка може бути заподіяна третім особам пожежами, вибухами, аваріями, та повідомили центральному органу виконавчої влади, який здійснює державний нагляд у сфері техногенної та пожежної безпеки, або відповідному територіальному органу про укладення такого договору страхування в установленому центральним органом виконавчої влади, який здійснює державний нагляд у сфері техногенної та пожежної безпеки, порядку, звільняються від планових заходів державного нагляду (контролю) на об’єкті, щодо якого укладено такий договір страхування, на період дії такого договору страхування. При цьому, договір страхування повинен бути укладений відповідно до Типового договору добровільного страхування цивільної відповідальності суб’єктів господарювання за шкоду, яка може бути заподіяна пожежами, вибухами, аваріями».

Як вже повідомлялось, Державною службою України з надзвичайних ситуацій розробляється проект Стратегії реформування системи ДСНС України. За основу реформування взято досвід провідних європейських країн. З метою її належної підготовки та відповідно до наказу ДСНС України від 25.05.2016 р. №238 «Про створення робочої групи» ДСНС України запросила до участі у засіданні робочої групи представників Ліги страхових організацій України.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финтех
Аграрная сфера
Чемпионат по страхованию
Страховые объединения
Интересное в страховании
Страхование жизни
Автострахование
Медицинское страхование
Страхование рисков
Агрострахование
Страхование имущества
Страхование туристов
Страхование и банки
Мошенничество в страховании
Пенсионные фонды
Обзор рынка страхования
Мнение профессионала
Интервью
Руководители: о личном
Подкасты
Исследование
Перестрахование
Страховые брокеры
Страховые компании
Слияния и поглощения компаний

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.