Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
В шаге от доверия. Что изменится для клиентов на рынке страховых услуг

Если для европейцев страховать свое имущество, жизнь или здоровье так же естественно, как дышать, то в Украине ситуация другая. Доверять страховщикам граждане все еще не спешат, выбирая из всего разнообразия страховых услуг преимущественно медицинское или автострахование. Новый закон о страховании коренным образом меняет рынок страховых услуг. Какие перспективы он открывает для потребителей и станут ли украинцы больше доверять страховщикам?

Ольга Шумик: директор Департамента методологии регулирования деятельности небанковских финансовых учреждений НБУ
Правило успеха
"Воплощайте Ваши мечты в реальность"
Страхование

 


Мнение профессионала
Повышение возможности теракта в Украине - вызов для государства и страховых компаний
29.07.14

Останнім часом анонімні повідомлення про мінування вокзалу, торговельних і торгово-розважальних центрів й інших громадських місць в Україні перестали бути рідкістю.

Події в країні загострили сприйняття громадськістю таких витівок невідомих. Наприкінці минулого тижня МВС звернулося до українців «із проханням бути пильними й небайдужими з огляду на нинішню ситуацію в Україні та ймовірність терактів, але не панікувати».

Особливо уважними МВС просить бути в місцях масового скупчення людей, торговельних центрах, магазинах, у транспорті, звертати увагу на залишені речі, зокрема,
материалы в тему:
громіздкі, а також бути пильними у випадках, коли людина залишає якийсь пакет і намагається втекти. МВС просить також інформувати про підозрілі автомобілі, які залишають на нетривалий час, і факти, коли незнайомі люди заносять до підвалів будинків якісь мішки або великі пакети.

Фактично, це — підтвердження того, що Україна з огляду на ймовірність терактів, на жаль, перестала бути «спокійною державою».

«Трагічний випадок з літаком Малайзійських авіаліній став «терористичним викликом» для всього світу, у тому числі для міжнародних страховиків.

Підвищення ймовірності теракту в Україні — виклик для вітчизняних страхових компаній. І тут виникає незатребуваний раніше напрямок страхування, який нам потрібно буде розвивати, а також шукати перестрахування таких ризиків», — упевнений Олексій Рум’янцев, директор ОДО «СО «ДОМІНАНТА».

Уже сьогодні, на думку Олексія Рум’янцева, страховим компанія в Україні та й державним органам потрібно замислитися над кількома моментами.

По-перше, оскільки надалі ризик теракту залишатиметься, буде запит на страхування від терористичних актів.

По-друге, в Україні немає системи оцінки вартості життя, що значно ускладнює залучення страхових компаній до покриття витрат, які виникли внаслідок теракту.

По-третє, наразі виключно держава забезпечує фінансову підтримку соціальних стандартів життя українців, які мають інвалідність.

У той же час, страхування від терактів практикують у світі.

«Тут нам не потрібно «вигадувати велосипед». У Західних країн є механізм оцінки життя людини, у Східних — досвід запобігання терактам і страхування від таких випадків. Україні потрібно запозичити іноземні досягнення й адаптувати їх під нинішні, вже українські, умови. Думати про зникнення такого явища після закінчення АТО — завідомо хибно. І замах на мера Львова, вже кваліфікований як теракт, тільки підтверджує це», — вважає Олексій Рум’янцев.

З огляду на світовий досвід, страхові компанії цілком можуть стати одним із елементів антитерористичних заходів.

«Чи вводити страхування від тероризму до обов’язкових видів, думаю, питання дискусійне. Хоча утримувати за рахунок страхової компанії людей, які після теракту отримали інвалідність, — цілком реально й значно зменшить фінансове навантаження на державу. А відтак держава зможе підвищити соціальні стандарти для громадян з особливими потребами від народження.

Що ж стосується торгових і торговельних закладів, концертних залів, стадіонів й інших місць масового перебування людей, я б радив їхнім власникам ввести страхування в свої обов’язкові опції. Як на мене, на шляху до запровадження європейських стандартів життя, у нашій країні запит на страхування від терактів згодом стане нормою», — пояснює директор ОДО «СО «ДОМІНАНТА».

Нагадаємо, у п’ятницю, 25 липня, ФК «Динамо» (Київ) повідомив на своєму сайті, що у футбольному сезоні 2014/2015 впровадив нову послугу — страхування глядачів на домашніх матчах клубу, у всіх турнірах, в яких він бере участь, на НСК «Олімпійський» від нещасного випадку. При цьому, в клубі запевнили, що страхування відвідувачів стадіону не вплине на вартість вхідного квитка.

Якщо говорити про стандартизацію механізму визначення страхової суми в разі теракту у місцях масового скупчення людей або під час масових заходів, зокрема й футбольного матчу, упевнений Олексій Рум’янцев, потрібно спочатку оцінити вартість життя людини в Україні.

«Саме тоді сума буде обґрунтованою й достатньою. Підхід до цього, на мою думку, може бути ступінчатим: розпочати з певної суми й поступово її збільшувати. Звісно, за умови, що держава буде тією інституцією, яка гарантує, розробляє, впроваджує й оцінює соціальні

стандарти. Людину, котра отримала інвалідність, потрібно забезпечити відповідним обладнанням, меддопомогою, а також створити умови, щоб її могли відвідувати рідні. Наприклад, багато західних страховиків у таких випадках у соціальні стандарти включають оплату таксі для родичів. Західні країни мають тут гарний досвід. А нам є над чим думати!», — пояснює експерт.

ДОВІДКА

ТДВ «СТ «ДОМІНАНТА» засновано в 2007 р. як універсальна компанія, що обслуговує індивідуальних і корпоративних клієнтів.

На сьогоднішній день ТДВ «СТ «ДОМІНАНТА» за багатьма показниками входить до ТОП-20 страхових компаній України й є асоційованим членом Моторного (транспортного) страхового бюро України, членом Агрострахового пулу, а також членом Антитерористичного страхового пулу.

Страхове товариство діє на підставі 32 ліцензій, пропонуючи клієнтам понад 100 програм страхування. ТДВ «СТ «ДОМІНАНТА» має розгалужену мережу представництв у всіх регіонах України: 24 дирекції та понад 250 точок продажу.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финтех
Аграрная сфера
Чемпионат по страхованию
Страховые объединения
Интересное в страховании
Страхование жизни
Автострахование
Медицинское страхование
Страхование рисков
Агрострахование
Страхование имущества
Страхование туристов
Страхование и банки
Мошенничество в страховании
Пенсионные фонды
Обзор рынка страхования
Мнение профессионала
Интервью
Руководители: о личном
Подкасты
Исследование
Перестрахование
Страховые брокеры
Страховые компании
Слияния и поглощения компаний

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.