Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
В шаге от доверия. Что изменится для клиентов на рынке страховых услуг

Если для европейцев страховать свое имущество, жизнь или здоровье так же естественно, как дышать, то в Украине ситуация другая. Доверять страховщикам граждане все еще не спешат, выбирая из всего разнообразия страховых услуг преимущественно медицинское или автострахование. Новый закон о страховании коренным образом меняет рынок страховых услуг. Какие перспективы он открывает для потребителей и станут ли украинцы больше доверять страховщикам?

Ольга Шумик: директор Департамента методологии регулирования деятельности небанковских финансовых учреждений НБУ
Правило успеха
"В тот день когда ты поймешь, что не можешь стать лучше, твоя пластинка будет крутиться по наезженной колее" Дэвид Боуи
Страхование

 


Автострахование
МТСБУ осуществило в 2021 году более 7 тыс. выплат из гарантийного фонда на сумму 278,5 млн грн
27.01.22

За підсумками 2021 р. МТСБУ здійснило 7,1 тис. шт. виплат з Фонду захисту потерпілих Бюро на загальну суму 278,5 млн грн. Як повідомила прес-служба МТСБУ, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість виплат зросла на 10,3%, сума виплат – на 29%.

Найбільша кількість виплат була зроблена за шкоду, заподіяну власниками незабезпечених транспортних засобів (які стали винуватцями ДТП, не маючи чинного полісу ОСЦПВ), – 4,3 тис. виплат на суму 183,2 млн. грн. Кількість виплат за цією статтею у порівнянні з 2020 р. збільшилась на 6%, а сума виплат – на 23%.

Питома вага виплат
материалы в тему:
за незабезпечені транспортні засоби у загальній кількості виплат склала майже 60,9%, у загальній сумі виплат – 65,8%. У порівнянні з попереднім роком показники зменшились на 2,5 та 4,8 в.п. відповідно.

Значно зросла кількість виплат, зроблених за водіїв пільгових категорій – на 19,2%, досягши показника 1,4 тис. шт. Сума виплат по цій категорії збільшилась ще суттєвіше - на 34,4% та склала 50,2 млн. грн.

Питома вага виплат за пільговиків становить 19,6% за кількістю та 18% за сумою виплат (+1,5 та +0,7% в.п. до показників 2020 р. відповідно).

Генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко заявляє, що новий закон «Про ОСЦПВ», над текстом якого зараз триває робота, має кардинально змінити підхід до надання пільг у сфері страхування цивільної відповідальності власників автомобілів: «Чинні норми щодо пільговиків не відповідають реаліям життя, і фактично є елементом економічної дискримінації однієї частини водіїв на користь іншої. Головне, вони ставлять самих громадян пільгових категорій у вкрай невигідне становище у разі настання ДТП. Пільговики не можуть скористатись європротоколом, не отримають відшкодування, якщо ДТП станеться з вини незастрахованого водія».

Він додає, що наявність пільг у тій формі, як вони передбачені чинним законодавством (як право взагалі не укладати договір ОСЦПВ) руйнує концепцію автоматичної перевірки наявності та чинності полісів ОСЦПВ за допомогою відеокамер, реалізувати яку Бюро планує у співпраці з МВС.

«Новий закон має започаткувати перехід на вільне ціноутворення. Компанії самі встановлюватимуть ціни, застосовуватимуть знижки та надбавки (бонус-малус) тощо, це теж відповідає рекомендаціям Євродиректив. За умови вільного ціноутворення пільги в такому вигляді, як це є зараз, необхідно відміняти. Держава може надавати пільги з ОСЦПВ певним категоріям громадян в інший, монетизованій формі», - вважає гендиректор МТСБУ.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финтех
Аграрная сфера
Чемпионат по страхованию
Страховые объединения
Интересное в страховании
Страхование жизни
Автострахование
Медицинское страхование
Страхование рисков
Агрострахование
Страхование имущества
Страхование туристов
Страхование и банки
Мошенничество в страховании
Пенсионные фонды
Обзор рынка страхования
Мнение профессионала
Интервью
Руководители: о личном
Подкасты
Исследование
Перестрахование
Страховые брокеры
Страховые компании
Слияния и поглощения компаний

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.