Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
В шаге от доверия. Что изменится для клиентов на рынке страховых услуг

Если для европейцев страховать свое имущество, жизнь или здоровье так же естественно, как дышать, то в Украине ситуация другая. Доверять страховщикам граждане все еще не спешат, выбирая из всего разнообразия страховых услуг преимущественно медицинское или автострахование. Новый закон о страховании коренным образом меняет рынок страховых услуг. Какие перспективы он открывает для потребителей и станут ли украинцы больше доверять страховщикам?

Ольга Шумик: директор Департамента методологии регулирования деятельности небанковских финансовых учреждений НБУ
Правило успеха
"Успех не может быть вечен, стоять на вершине, значит стоять над пропастью. Под вершиной долина, а за ней следующая вершина"
Страхование

 


Мошенничество в страховании
МТСБУ и правоохранители разоблачили многомиллионную преступную схему
02.12.16

Моторне (транспортне) страхове бюро України викрило багатомільйонну схему з виготовлення та збуту фальшивих полісів обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

29 листопада 2016 року в результаті багатомісячної роботи Моторного Бюро та правоохоронних органів, а саме Прокуратури, Національної поліції та управління контррозвідувального захисту інтересів держави в сфері економічної безпеки СБУ в Одеської області, було проведення документування протиправної діяльності
материалы в тему:
з реалізації фальшивих полісів ОСЦПВ та проведення затримання членів організованого злочинного угрупування.

В ході проведеного затримання та обшуків підозрюваних, правоохоронними органами було вилучено з незаконного обігу підроблені печатки страхових компаній, а також тисячі фальшивих полісів, реалізація яких тільки за приблизними оцінками, могла завдати економічних збитків на мільйони гривень, а також обернутись незліченною кількістю ошуканих страхувальників.

Викриття та документування вказаного злочину стало можливим завдяки участі Служби безпеки Моторного (транспортного) страхового бюро України, працівники якого здійснювали аналіз та передачу матеріалів до правоохоронних органів та супроводжували весь процес оперативних дій шляхом надання консультативної, методичної, практичної та експертної допомоги.

Коментуючи факт викриття злочинної схеми по виготовленню та розповсюдженню фальшивих документів, генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко, зазначив, що все це було б неможливим без тісної взаємодії МТСБУ з Прокуратурою, Службою безпеки України та Національною поліцією. Виключно спільна співпраця і взаємодопомога та оперативне реагування на проблему, масштаби якої досягли державних розмірів, привели до успішної розв’язки. Наразі, викриття організованого злочинного угрупування, каналу постачання та мережі збуту фальшивих полісів, запобігло нанесенню збитків страховому ринку в особливо великих розмірах та підриву економіки в цілому. «Це вперше в історії страхового ринку України, коли вдалось припинити діяльність цілого злочинного угрупування. Зловмисники пропонували співпрацю, як дійсним, так і колишнім агентам страховиків-членів МТСБУ. У випадку ДТП такі клієнти не могли розраховувати на будь-який страховий захист. До завершення слідчих дій складно уявити кількість ошуканих українців, що стали свідомо чи несвідомо учасниками цієї афери. Хочу наголосити, МТСБУ й надалі буде активно співпрацювати з правоохоронними органами та всіляко сприятиме розслідуванню фактів виготовлення та збуту фальшивих полісів», - заявив Володимир Шевченко.

Зловмисникам, яких затримали у м. Києві та інших містах, інкримінується вчинення злочинів, відповідальність за скоєння яких передбачена ст.358 та ст.190 Кримінального кодексу України, їм загрожує позбавлення волі строком до 12 років.

На сьогодні у правоохоронних органів наявні матеріали, які стосуються аналогічних протиправних дій у різних регіонах України та вказують на функціонування стійкої мережі збуту фальшивих полісів страхування.

Об’єм ринку фальшивих полісів за експертними оцінками складає близько 10% від загальної кількості укладених договорів. Сума недоотриманих платежів страховим ринком перевищує 300 млн. грн. щороку, і відповідно не сплачуються податки до державного бюджету. Окремою проблемою є відсутність страхового захисту для автовласників, що мають фальшивий поліс.

Тому застерігаємо кожного водія - жоден страховик не здійснить відшкодування за фальшивими полісами. У випадку ДТП оплачувати нанесений збиток доведеться із власної кишені. Просимо бути відповідальними і перевіряти дійсність полісу ОСЦПВ на сайті МТСБУ.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финтех
Аграрная сфера
Чемпионат по страхованию
Страховые объединения
Интересное в страховании
Страхование жизни
Автострахование
Медицинское страхование
Страхование рисков
Агрострахование
Страхование имущества
Страхование туристов
Страхование и банки
Мошенничество в страховании
Пенсионные фонды
Обзор рынка страхования
Мнение профессионала
Интервью
Руководители: о личном
Подкасты
Исследование
Перестрахование
Страховые брокеры
Страховые компании
Слияния и поглощения компаний

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.