Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
В шаге от доверия. Что изменится для клиентов на рынке страховых услуг

Если для европейцев страховать свое имущество, жизнь или здоровье так же естественно, как дышать, то в Украине ситуация другая. Доверять страховщикам граждане все еще не спешат, выбирая из всего разнообразия страховых услуг преимущественно медицинское или автострахование. Новый закон о страховании коренным образом меняет рынок страховых услуг. Какие перспективы он открывает для потребителей и станут ли украинцы больше доверять страховщикам?

Ольга Шумик: директор Департамента методологии регулирования деятельности небанковских финансовых учреждений НБУ
Правило успеха
"Стремитесь стать тем человеком, которым Вы можете быть"
Страхование

 


Страховые объединения
ЛСОУ настаивает на обеспечении прав граждан на свободный выбор страховщика
29.04.16

Ліга страхових організацій України звернулася до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України,  Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сфері ринків фінансових послуг, та Асоціації лідерів турбізнесу України щодо питання добровільності і права вибору громадянина при укладанні договору добровільного страхування медичних витрат на період подорожі.

У своєму листі ЛСОУ інформує щодо надходження звернень про нав’язування туристичними агентствами (туроператорами) страхових послуг у конкретного
материалы в тему:
страховика при укладенні договору про надання туристичних послуг. У разі незгоди страхувальник може самостійно укласти договір з іншим страховиком, однак при цьому він все одно повинен оплатити страховий платіж згідно договору страхування запропонованого турагентством (туроператором) страховика, оскільки його вартість вже включена до загальної вартості туристичного пакету.

Враховуючи короткотерміновість полісу страхування та порівняно невисоку вартість громадяни переважно вирішують оплатити його, а не звертатись зі скаргами до компетентних органів влади. Однак, такий відбір турагентствами та туроператорами конкретного страховика замість застрахованих осіб суперечить принципу добровільності і праву вибору громадянина на укладання договору добровільного страхування.

ЛСОУ зазначає, що така практика не відповідає статті 6 Цивільного кодексу України, згідно якої сторони є вільними в укладенні договору, виборі контрагента та визначенні умов договору з урахуванням вимог Цивільного кодексу, інших актів цивільного законодавства, звичаїв ділового обороту, вимог розумності та справедливості.

Також ЛСОУ нагадує, що Посольство Федеративної Республіки Німеччина та Ліга страхових організацій України активно співпрацюють над формуванням переліку страхових компаній України, що здійснюють страхування подорожуючих до країн ЄС/Шенгенської зони, отримали в установленому порядку ліцензію на здійснення такого страхування та відповідають вимогам ст. 15 Візового кодексу ЄС та Рішенню Ради ЄС 2004EG. Сьогодні до даного переліку входять 109 страховиків.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финтех
Аграрная сфера
Чемпионат по страхованию
Страховые объединения
Интересное в страховании
Страхование жизни
Автострахование
Медицинское страхование
Страхование рисков
Агрострахование
Страхование имущества
Страхование туристов
Страхование и банки
Мошенничество в страховании
Пенсионные фонды
Обзор рынка страхования
Мнение профессионала
Интервью
Руководители: о личном
Подкасты
Исследование
Перестрахование
Страховые брокеры
Страховые компании
Слияния и поглощения компаний

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.